Hokkaido krém s opečenými kockami tofu
Vynikajúca jesenná polievka pre malých aj veľkých
Ingrediencie:
1 kg tekvica hokkaido
2 ks mrkva
1 ks zemiak (obyčajný alebo sladký - batát)
100 g biele tofu
1 l zeleninový vývar
olivový olej, cibuľa, kurkuma, cesnak, soľ, korenie, bylinky
Postup:
- Tofu nakrájame na malé kúsky a opražíme na panvici s trochou oleja do chrumkava.
- Hokkaido prekrojíme na dve časti, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kúsky.
- Do rozpáleného hrnca dáme olej, opražíme na ňom cibuľu a cesnak.
- Pridáme tekvicu, mrkvu, kurkumu, soľ a korenie, dôkladne orestujeme a zalejeme vývarom.
- Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ju na hladký krém.
- Dochutíme soľou a bylinkami.
Ďalšie recepty nájdete v kulinárskej show Pepeho zdravá kuchyňa, ktorú môžete celý september sledovať každý pracovný deň o 20:00 na TV Paprika.
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.