Pridať recept

FIT jablkové pité

Zdravšia verzia obľúbeného dezertu

Ingrediencie:

Cesto:

150 g mleté lieskové orechy

130 g mleté ovsené vločky

120 g med

170 g zmäkuté maslo

2 ks žĺtko

štipka kardamómu a škorice               

Jablková plnka:

700 g jablká

70 g kokosový cukor

5 g mletá celjónska škorica

šťava z 1 citróna               

Tvarohová plnka:

2 ks vajce

250 g tvaroh

2 L med

kôra z 1 citróna

 

Postup:

  1. Zo surovín vypracujeme v miske cesto a rozdelíme ho na dve časti.
  2. Jednou časťou vystelieme dno a boky pekáča.
  3. Na jablkovú plnku podusíme jablká s cukrom do mäkka.
  4. Pridáme škoricu a citrónovú šťavu.
  5. Vychladnutú jablkovú plnku nanesieme na spodné cesto.
  6. Zalejeme tvarohovou plnkou, ktorú si pripravíme zmixovaním všetkých surovín metličkou alebo metličkovým mixérom.
  7. Povrch prikryjeme druhou časťou cesta a dáme do rúry piecť.
  8. Pečieme pri 165 stupňoch približne 45 minút.

 

Ďalšie recepty nájdete v kulinárskej show Pepeho zdravá kuchyňa, ktorú môžete celý september sledovať každý pracovný deň o 20:00 na TV Paprika.

 

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať