FIT jablkové pité
Zdravšia verzia obľúbeného dezertu
Ingrediencie:
Cesto:
150 g mleté lieskové orechy
130 g mleté ovsené vločky
120 g med
170 g zmäkuté maslo
2 ks žĺtko
štipka kardamómu a škorice
Jablková plnka:
700 g jablká
70 g kokosový cukor
5 g mletá celjónska škorica
šťava z 1 citróna
Tvarohová plnka:
2 ks vajce
250 g tvaroh
2 L med
kôra z 1 citróna
Postup:
- Zo surovín vypracujeme v miske cesto a rozdelíme ho na dve časti.
- Jednou časťou vystelieme dno a boky pekáča.
- Na jablkovú plnku podusíme jablká s cukrom do mäkka.
- Pridáme škoricu a citrónovú šťavu.
- Vychladnutú jablkovú plnku nanesieme na spodné cesto.
- Zalejeme tvarohovou plnkou, ktorú si pripravíme zmixovaním všetkých surovín metličkou alebo metličkovým mixérom.
- Povrch prikryjeme druhou časťou cesta a dáme do rúry piecť.
- Pečieme pri 165 stupňoch približne 45 minút.
Ďalšie recepty nájdete v kulinárskej show Pepeho zdravá kuchyňa, ktorú môžete celý september sledovať každý pracovný deň o 20:00 na TV Paprika.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.