Pridať recept

Tradičné slivkové gule podľa kuchára Pepeho

Obľúbená klasika z detstva, ku ktorej sa radi vrátia aj dospelí.

Ingrediencie:

1 kg zemiaky

350 g hladká špaldová múka

1 ks vajce

1-2 L voda (podľa potreby)

1 kg čerstvé slivky

100 g strúhanka

100 g mleté vlašské orechy

20 g kokosový cukor

maslo

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, ideálne deň vopred.
  2. Olúpeme ich a roztlačené zmiešame s múkou, vajcom, vlažnou vodou a štipkou soli.
  3. Dôkladne miesime, až kým získame tvarovateľné cesto, ktoré sa nelepí.
  4. Cesto rozváľame na pomúčenej doske.
  5. Nakrájame na štvorčeky, do ktorých potom rukami obaľujeme slivky.
  6. Na sporák postavíme veľký hrniec s vodou. Gule varíme cca 15 minút vo vriacej vode, kým nevyplávajú hore.
  7. Na panvici roztopíme maslo a opražíme na ňom orechy s kokosovým cukrom a strúhankou.
  8. Hotové gule podávame posypané opraženou zmesou.

 

Ďalšie recepty nájdete v kulinárskej show Pepeho zdravá kuchyňa, ktorú môžete celý september sledovať každý pracovný deň o 20:00 na TV Paprika.

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať