Pridať recept

Sviatočná mandľová bábovka

Efektná a voňavá pochúťka na sviatočný stôl.

Ingrediencie:

6 ks vajce

150 g kokosový cukor

180 g celozrnná špaldová múka

140 g mandľová múka

80 g rozpustené maslo

50 g smotana na šľahanie

10 g kypriaci prášok

50 g sušené brusnice alebo hrozienka

1 ks limetka (šťava + kôra)

1 lyžička morská soľ        

Poleva:

2 ks vajce

šťava z 2 citrónov

1 PL med

1 PL maslo

 

Postup:

  1. Vajcia oddelíme. Bielky vyšľaháme so soľou do tuha.
  2. V ďalšej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.
  3. K žĺtkam pridáme rozpustené maslo, smotanu, šťavu a nastrúhanú kôru z limetky.
  4. Zmiešame špaldovú a mandľovú múku s kypriacim práškom.
  5. Múčnu zmes vmiešame spolu s vyšľahanými bielkami do žĺtkovej časti a zľahka zamiešame.
  6. Cesto vlejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
  7. Povrch posypeme hrozienkami alebo brusnicami.
  8. Pečieme na 170 stupňoch približne 45 minút.
  9. Vajíčka, šťavu z citrónov a med nad parou miešame, kým hmota nezhustne.
  10. Pridáme maslo a premiešame. Vlažnou polevou oblievame bábovku.

 

Ďalšie recepty nájdete v kulinárskej show Pepeho zdravá kuchyňa, ktorú môžete celý september sledovať každý pracovný deň o 20:00 na TV Paprika.

 

 

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Recept na pravé špagety Carbonara - budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí
Budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí: Recept na pravé špagety Carbonara
Špagety Carbonara patria medzi najznámejšie a najobľúbenejšie cestoviny. Sú rýchle, chutné a tak krásne...
Toto dávajú jesť deťom? Šéfkuchár Martin Novák ostal zhrozený z toho, čo našiel. Ako jediní nedostali žiadnu nálepku
Toto dávajú jesť deťom? Šéfkuchár Martin Novák ostal zhrozený z toho, čo našiel. Ako jediní nedostali žiadnu nálepku
Najlacnejší sirup, dochucovadlá aj chémia. Šéfkuchár Martin Novák sa po príchode do tatranského penziónu...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Mäkké ako perinka a bez pripálenia! Do oleja stačí pridať jednu surovinu. Toto je recept na výborné LANGOŠE Z CHLADNIČKY
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...