Sviatočná mandľová bábovka
Efektná a voňavá pochúťka na sviatočný stôl.
Ingrediencie:
6 ks vajce
150 g kokosový cukor
180 g celozrnná špaldová múka
140 g mandľová múka
80 g rozpustené maslo
50 g smotana na šľahanie
10 g kypriaci prášok
50 g sušené brusnice alebo hrozienka
1 ks limetka (šťava + kôra)
1 lyžička morská soľ
Poleva:
2 ks vajce
šťava z 2 citrónov
1 PL med
1 PL maslo
Postup:
- Vajcia oddelíme. Bielky vyšľaháme so soľou do tuha.
- V ďalšej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.
- K žĺtkam pridáme rozpustené maslo, smotanu, šťavu a nastrúhanú kôru z limetky.
- Zmiešame špaldovú a mandľovú múku s kypriacim práškom.
- Múčnu zmes vmiešame spolu s vyšľahanými bielkami do žĺtkovej časti a zľahka zamiešame.
- Cesto vlejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
- Povrch posypeme hrozienkami alebo brusnicami.
- Pečieme na 170 stupňoch približne 45 minút.
- Vajíčka, šťavu z citrónov a med nad parou miešame, kým hmota nezhustne.
- Pridáme maslo a premiešame. Vlažnou polevou oblievame bábovku.
Ďalšie recepty nájdete v kulinárskej show Pepeho zdravá kuchyňa, ktorú môžete celý september sledovať každý pracovný deň o 20:00 na TV Paprika.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.