Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky

Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní s tými z obchodu sú nielen farebne rozdielne. Žĺtka myslím. Ale aj spôsobom, akým sa pristupuje k chovu, k sliepkam. A v neposlednom rade, čím sú sliepky kŕmené.

Robievame si omelety, vajcia pridávame aj do placiek , lievancov, palaciniek. Alebo si robievame praženicu, volské oká, namäkko, natvrdo, benediktínske...No a používame ich aj do polievok. Rozmixované. Alebo do šošovice či prívarkov volské oko, alebo vajíčko natvrdo. Deťom vajce namäkko nedávame. Respektíve, nie tej najmladšej. Linda zje aj tak iba praženicu, alebo kúsok omelety. Tak som jej skúsila vyrobiť medvedíkov.

Formičku som vymazala, lebo po prvom pokuse som uverila (ako naivné), že je fakt neprilepivá. Haha, na mojej facebookovej stránke o varení sme čokoládových piškótových medvedíkov nazvali vyškrabovacími. Linda zjedla jedného vajíčkového, jej strašia sestra by zjedla aj viac ako dva, ale viac som im neupiekla. 

Z rovnakej hmoty som nám dospelákom upiekla mini omeletky, ktoré som nakrájala ako palacinku – rolku a šošovica teda vyzerala zas nejako inak. Lebo podľa môjho muža , šošovica odo mňa chutí stále fantasticky. Po uvarení ju mixujem deťom úplne na hladko, nám nechávam ešte za naberačku šošovicových zrniečok a vmiešam do hladkej zmesi. Je hustá tak, že v nej stojí lyžica.

Toto mini jedlo je hotové za pár minút.  Množstvoingrediencií mne vyšlo na 3 mackov a 1 palacinkovú omeletku.

Ingrediencie:

  • 3 vajíčka,
  • 2 PL strúhaného parmezánu,
  • štipku muškátového orieška,
  • nasekané bylinky,
  • zbytok najemno strúhanej mrkvy (alebo inej zeleniny)
  • trochu olivového oleja

Postup na Brumíka a omeletky do polievky

vajíčkoví mackovia
vajíčkoví mackovia
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj v nekokosovej...
Slzovka
Slzovka – šup s ňou do kuchyne
Na slzovku obyčajnú som naďabila minulý rok, v kuchyni mojej kamarátky Elenky. Pre mňa neznáma plodina, zaujala ma...
Jahodový dezert
2 sladké recepty zo slzovky
Na kurzoch sa snažím odovzdať mojim klientom svoju veľmi pozitívnu skúsenosť. Všetky orechy, jadierka, zrniečka,...
zeleninový vývar
Ako spraviť chutný vývar zo zeleniny bez mäsa
Často sa ma na mojej stránke o varení fanúšikovia pýtajú aký je postup pri varení zeleninových vývarov. spraviť čistý...
Mungo fazuľky
Ako využiť mungo fazuľky v kuchyni
Moje prvé stretnutie s mungo fazuľkami bolo cez ich naklíčenú formu v polievke. Veľmi mi chutili a odvtedy som si ich...
klíčky senovky
Prečo a ako naklíčiť Senovku grécku
Nakličovanie má svoj význam. Konzumácia naklíčených semien, orechov dáva telu veľa dôležitých nutrientov. Dávnejšie som...
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...