TOP 5 cestovinových večerí
V jednoduchosti je krása
Zaujímalo nás aké cestoviny a akým spôsobom si naši čitatelia pripravujú najradšej. Vytiahli sme si teda tabuľku najpopulárnejších cestovinových jedál v našej bohatej online kuchárke. Výsledky od jednotky až po piate miesto sú celkom prekvapivé.
Tušili sme, že na prvom mieste budú špagety. Čo nás však zaskočilo, je fakt, že to nie sú špagety s paradajkovou omáčkou. Tie sa dokonca umiestnili až niekde na 15. priečke. Prvé miesto patrí jemnej vajíčkovej Carbonara omáčke. I keď konkrétne tento recept nie je tak úplne správnym postupom, ako ju pripraviť (pravé Carbonara sa pripravujú bez smotany), nemení nič na fakte, že je ide o váš/náš najobľúbenejší spôsob ako ochutiť špagety a cestoviny vôbec.
Sme radi, že naša srdcovka sa prebojovala do top 5-ťky. Ba dokonca hneď na druhú priečku. Granadír je spojením najpoužívanejšej cestoviny Slovákov – fliačkov a typickej suroviny slovenskej kuchyne - zemiakov. Keď k tomu pridáte vypečenú slaninku, dobrú mletú papriku a tradičné kyslé nakladačky, ste na najlepšej ceste do kulinárskeho siedmeho neba.
3. miesto je pomerne kontroverzné. Očakávali sme totiž niečo jednoduchšie. Zrejme sme vás podcenili. Lasagne síce nie sú extra komplikované, ale vyžadujú viac času na prípravu a ani riadu na umývanie nie je práve málo, keď sa do nich pustíte. Ale klobúk dole, sme radi že ste ambiciózni a od dobrého jedla vás neodradí ani dlhší čas či viac energie, potrebnej na jeho prípravu.
4. miesto je naopak veľmi zrejmé a očakávané. Šunkafleky s brokolicou a syrom sú absolútna jednotka v zapekaní. Začali sme s nimi na internátoch a táto tradícia nám ostala dodnes. Domáca kuchyňa nám síce dáva priestor na rôzne úpravy a vychytávky, ale pôvodný recept je len jeden – šunka, smotana, syr a cestoviny.
Nuž a posledná je klasická syrová omáčka. Horúca syrovo-smotanová omáčka z rôznych druhov syra, ktorá krásne obalí každý kúsok horúcej cestoviny. Dokonalé, rýchle a lacné jedlo, ktoré s ohľadom na druhy zvolených syrov hravo uspokojí úplne každého milovníka syrových cestovín.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.