Pridať recept

TOP 5 cestovinových večerí

Takto si najradšej pripravujete cestoviny u vás doma.

V jednoduchosti je krása

Zaujímalo nás aké cestoviny a akým spôsobom si naši čitatelia pripravujú najradšej. Vytiahli sme si teda tabuľku najpopulárnejších cestovinových jedál v našej bohatej online kuchárke. Výsledky od jednotky až po piate miesto sú celkom prekvapivé.

Tušili sme, že na prvom mieste budú špagety. Čo nás však zaskočilo, je fakt, že to nie sú špagety s paradajkovou omáčkou. Tie sa dokonca umiestnili až niekde na 15. priečke. Prvé miesto patrí jemnej vajíčkovej Carbonara omáčke. I keď konkrétne tento recept nie je tak úplne správnym postupom, ako ju pripraviť (pravé Carbonara sa pripravujú bez smotany), nemení nič na fakte, že je ide o váš/náš najobľúbenejší spôsob ako ochutiť špagety a cestoviny vôbec.

Špagety Carbonara patria medzi najznámejšie...

Sme radi, že naša srdcovka sa prebojovala do top 5-ťky. Ba dokonca hneď na druhú priečku. Granadír je spojením najpoužívanejšej cestoviny Slovákov – fliačkov a typickej suroviny slovenskej kuchyne - zemiakov. Keď k tomu pridáte vypečenú slaninku, dobrú mletú papriku a tradičné kyslé nakladačky, ste na najlepšej ceste do kulinárskeho siedmeho neba.

 

3. miesto je pomerne kontroverzné. Očakávali sme totiž niečo jednoduchšie. Zrejme sme vás podcenili. Lasagne síce nie sú extra komplikované, ale vyžadujú viac času na prípravu a ani riadu na umývanie nie je práve málo, keď sa do nich pustíte. Ale klobúk dole, sme radi že ste ambiciózni a od dobrého jedla vás neodradí ani dlhší čas či viac energie, potrebnej na jeho prípravu.

4. miesto je naopak veľmi zrejmé a očakávané. Šunkafleky s brokolicou a syrom sú absolútna jednotka v zapekaní. Začali sme s nimi na internátoch a táto tradícia nám ostala dodnes. Domáca kuchyňa nám síce dáva priestor na rôzne úpravy a vychytávky, ale pôvodný recept je len jeden – šunka, smotana, syr a cestoviny.

Nuž a posledná je klasická syrová omáčka. Horúca syrovo-smotanová omáčka z rôznych druhov syra, ktorá krásne obalí každý kúsok horúcej cestoviny. Dokonalé, rýchle a lacné jedlo, ktoré s ohľadom na druhy zvolených syrov hravo uspokojí úplne každého milovníka syrových cestovín.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Jednoduché recepty na prípravu chutného soté. Aj pre úplných začiatočníkov
17 tipov na rýchly obed: Jednoduché recepty na prípravu chutného soté. Aj pre úplných začiatočníkov
Známe soté v 17 receptoch, ktoré zvládne každý. Skráťte si čas strávený v kuchyni pomocou týchto skvelých receptov.
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
Rizoto so sušenými paradajkami
Čo bude na večeru? Chutné nápady pre celú rodinu
Nedovoľte, aby do vašej kuchyne vstúpila rutina. Príprava chutných a rozmanitých jedál nemusí byť náročná...
Kura na paprike - tradičné, výborné, FOTORECEPT
Čo na obed? 30 fantastických receptov na chutný obed pre celú rodinu
Tiež už neviete, čo stále variť? Nevadí! My vám každý deň prinesieme nový a ten najlepší výber práve...
Špargľová polievka s parmezánom a opečenou slaninou
Čo na večeru? 30 overených receptov na chutnú večeru pre každého
Máme pre vás niekoľko výborných inšpirácií na prípravu chutnej večere.