Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar

Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež ako vývar.

Dobrý vývar potrebuje čas

Nič nepostaví človeka na nohy tak ako silný a chutný vývar, však? Tu je zopár tipov ako sa dopracovať k výbornému kuraciemu vývaru:

Ešte zopár rád k vývarom:

  • cibuľu, ktorú pridávate do vývaru nešúpte, stačí ak ju umyjete a prepolíte. Šupka krásne zafarbí vývar.
  • pre farbu a ešte výraznejšiu chuť môžete mäso a kosti pred varením vývaru upiecť. Cca 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C bude stačiť.
  • ak vám ostane vývar, sceďte ho a uskladnite v mrazuvzdorných kontajneroch či vreckách v mrazničke. Môžete ho kedykoľvek použiť ako základ pre polievky či omáčky.
  • u vývarov platí – čím dlhšie varenie, tým chutnejší a bohatší vývar. Je preto ideálne naplánovať si jeho prípravu na deň, kedy máte čas a môžete ho nechať bublať aj niekoľko hodín.

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.