Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež ako vývar.
Dobrý vývar potrebuje čas
Nič nepostaví človeka na nohy tak ako silný a chutný vývar, však? Tu je zopár tipov ako sa dopracovať k výbornému kuraciemu vývaru:
Ešte zopár rád k vývarom:
- cibuľu, ktorú pridávate do vývaru nešúpte, stačí ak ju umyjete a prepolíte. Šupka krásne zafarbí vývar.
- pre farbu a ešte výraznejšiu chuť môžete mäso a kosti pred varením vývaru upiecť. Cca 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C bude stačiť.
- ak vám ostane vývar, sceďte ho a uskladnite v mrazuvzdorných kontajneroch či vreckách v mrazničke. Môžete ho kedykoľvek použiť ako základ pre polievky či omáčky.
- u vývarov platí – čím dlhšie varenie, tým chutnejší a bohatší vývar. Je preto ideálne naplánovať si jeho prípravu na deň, kedy máte čas a môžete ho nechať bublať aj niekoľko hodín.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.