Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: 7 benefitov balzamikového octu

Zistite ako koncentrovaný hroznový ocot prospieva nášmu zdraviu a ako ho využiť v kuchyni.

Ďalší elixír z hrozna

Keď je hrozno na vrchole svojej zrelosti, zlisuje sa a šťava sa nechá zredukovať pomalým zahrievaním. Potom prídu na rad kyselinotvorné baktérie a pomalá fermentácia v drevených sudoch. Konečnou surovinou je tmavý, hustý, sladko-kyslý mok zvaný balzamikový ocot.

Ďalšie skvelé vlastnosti balzamikového octu:

  • znižuje zlý cholesterol
  • prispieva k zdraviu srdca a zmenšuje riziko mŕtvice či infarktu
  • zabraňuje bujneniu rakovinových buniek
  • spevňuje kosti
  • ošetruje a dezinfikuje drobné ranky
  • omladzuje bunky a odďaľuje vonkajšie prejavy starnutia

 

Top 5 využití balzamikového octu v kuchyni:

  1. šaláty – skvelá kyslá zložka zálievok na šaláty
  2. jahody – pár kvapiek na čerstvé jahody im dá absolútne inú chuťovú dimenziu
  3. paradajky – mozzarella, voňavá paradajka a pár kvapiek balzamikového octa
  4. chlebíčky – kvapnite pár kvapiek na obložený chlebíček – dokonalá kombinácia
  5. omáčky – priveďte paradajkovú omáčku k dokonalosti – po odstavení z ohňa ju osviežte lyžicou cukru a rovnakým množstvom balzamikového octu

 

Chutné a overené recepty na váš e-mail!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.