Video: 7 benefitov balzamikového octu
Zistite ako koncentrovaný hroznový ocot prospieva nášmu zdraviu a ako ho využiť v kuchyni.
Ďalší elixír z hrozna
Keď je hrozno na vrchole svojej zrelosti, zlisuje sa a šťava sa nechá zredukovať pomalým zahrievaním. Potom prídu na rad kyselinotvorné baktérie a pomalá fermentácia v drevených sudoch. Konečnou surovinou je tmavý, hustý, sladko-kyslý mok zvaný balzamikový ocot.
Ďalšie skvelé vlastnosti balzamikového octu:
- znižuje zlý cholesterol
- prispieva k zdraviu srdca a zmenšuje riziko mŕtvice či infarktu
- zabraňuje bujneniu rakovinových buniek
- spevňuje kosti
- ošetruje a dezinfikuje drobné ranky
- omladzuje bunky a odďaľuje vonkajšie prejavy starnutia
Top 5 využití balzamikového octu v kuchyni:
- šaláty – skvelá kyslá zložka zálievok na šaláty
- jahody – pár kvapiek na čerstvé jahody im dá absolútne inú chuťovú dimenziu
- paradajky – mozzarella, voňavá paradajka a pár kvapiek balzamikového octa
- chlebíčky – kvapnite pár kvapiek na obložený chlebíček – dokonalá kombinácia
- omáčky – priveďte paradajkovú omáčku k dokonalosti – po odstavení z ohňa ju osviežte lyžicou cukru a rovnakým množstvom balzamikového octu
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.