Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zoznámte sa s pohánkou! 10 chutných receptov z pohánky

Výživná, zdravá a chutná surovina, ktorá skrátka nesmie chýbať vo vašom jedálničku.

Podoby zdravia

Pohánka nie je v pravom slova zmysle obilninou, ale jej využitie je veľmi podobné. Pohánka je hypoalergénna, vhodná aj pre celiatikov a diabetikov. Pohánka je prírodným zdrojom rutínu, ktorý posilňuje cievy. Je bohatá na vitamíny B1, B2, E, C, zinok, meď, fosfor, vápnik, draslík a horčík. Je ľahko stráviteľná a nutrične veľmi výživná.

Pohánku dnes bežne zoženieme v supermarketoch alebo predajniach zdravej výživy. Dá sa tu kúpiť múka, krupica, vločky, prípadne aj celé zrná (krúpy) pohánky. 

Pohánka chutí na sladko aj na slano

Pohánkové teplé i studené šaláty sú výborným jedlom aj na cestovanie...

Toto bol tak bleskový recept. Kúpila som v zľave 6 kg zrelých banánov. Zvyknem deťom

 

Chutné a overené recepty na váš e-mail!

Diskusia (3 príspevky) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ornit
19.1.2019 09:31 | |
+0 -0
aj Johanku z Arku umučili tety zmagoreté uniformované policajné prostitútky nekromanky turbo ZDERU hh a je "mrtva"... hh nemá to úroveň & beeeee
I1ilan
9.1.2019 10:21 | |
+5 -8
Odporucam kupovat iba bielu(neprazenu) pohanku. Zial hneda pohanka je znicena spracovanim a je "mrtva".
tomi0333
11.1.2019 19:40 | |
+13 -0
Tak takúto blbosť som nepočul už dávno. Tmavá pohánka vôbec nie je pražená alebo akokoľvek upravovaná. Je kvalitne dozretá a chutné jedlo uvaríte jedine z tmavej. Čím je tmavšia, tým je kvalitnejšia.
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky. Neboli už...
Zimná krupicová kaša bez lepku, cukru a laktózy
Zima v kuchyni vôbec nemusí byť bezfarebná. Nám farby chutia už od rána, začíname vždy so smoothie. Cez víkendy máme...
Pohankovakasa
Raňajkové recepty od Henriety Peškovičovej
Henrieta Peškovičová pre vás varí, rawí a pečie dobroty od výmyslu sveta v rámci projektu Varíme s Henrietou. Jej...
Lagris pohánka
Pohánka – vedeli ste, že...?
Je prirodzene bezlepková a doslova plná zdraviu prospešných látok – obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a vlákninu,...
Pohánka, cícer, natural ryža – ako ich správne pripraviť?
Snažíte sa zaradiť do stravy racio potraviny, ako sú napríklad ryža natural, cícer či pohánka, no stále vám ryža...
pohánka
Zabudnutá pohánka sa vracia na výslnie
Pohánka bola v minulosti považovaná za obilie chudobných, no dnes sa opäť zaradzuje do jedálničkov kvôli svojim...
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.