Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zoznámte sa s pohánkou! 10 chutných receptov z pohánky

Výživná, zdravá a chutná surovina, ktorá skrátka nesmie chýbať vo vašom jedálničku.

Podoby zdravia

Pohánka nie je v pravom slova zmysle obilninou, ale jej využitie je veľmi podobné. Pohánka je hypoalergénna, vhodná aj pre celiatikov a diabetikov. Pohánka je prírodným zdrojom rutínu, ktorý posilňuje cievy. Je bohatá na vitamíny B1, B2, E, C, zinok, meď, fosfor, vápnik, draslík a horčík. Je ľahko stráviteľná a nutrične veľmi výživná.

Pohánku dnes bežne zoženieme v supermarketoch alebo predajniach zdravej výživy. Dá sa tu kúpiť múka, krupica, vločky, prípadne aj celé zrná (krúpy) pohánky. 

Pohánka chutí na sladko aj na slano

Pohánkové teplé i studené šaláty sú výborným jedlom aj na cestovanie...

Toto bol tak bleskový recept. Kúpila som v zľave 6 kg zrelých banánov. Zvyknem deťom

 

Chutné a overené recepty na váš e-mail!

Diskusia (3 príspevky) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ornit
19.1.2019 09:31 | |
+0 -0
aj Johanku z Arku umučili tety zmagoreté uniformované policajné prostitútky nekromanky turbo ZDERU hh a je "mrtva"... hh nemá to úroveň & beeeee
I1ilan
9.1.2019 10:21 | |
+5 -8
Odporucam kupovat iba bielu(neprazenu) pohanku. Zial hneda pohanka je znicena spracovanim a je "mrtva".
tomi0333
11.1.2019 19:40 | |
+13 -0
Tak takúto blbosť som nepočul už dávno. Tmavá pohánka vôbec nie je pražená alebo akokoľvek upravovaná. Je kvalitne dozretá a chutné jedlo uvaríte jedine z tmavej. Čím je tmavšia, tým je kvalitnejšia.
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Zimná krupicová kaša bez lepku, cukru a laktózy
Zima v kuchyni vôbec nemusí byť bezfarebná. Nám farby chutia už od rána, začíname vždy so smoothie. Cez víkendy máme...
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky. Neboli už...
Pohankovakasa
Raňajkové recepty od Henriety Peškovičovej
Henrieta Peškovičová pre vás varí, rawí a pečie dobroty od výmyslu sveta v rámci projektu Varíme s Henrietou. Jej...
Lagris pohánka
Pohánka – vedeli ste, že...?
Je prirodzene bezlepková a doslova plná zdraviu prospešných látok – obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy a vlákninu,...
Pohánka, cícer, natural ryža – ako ich správne pripraviť?
Snažíte sa zaradiť do stravy racio potraviny, ako sú napríklad ryža natural, cícer či pohánka, no stále vám ryža...
pohánka
Zabudnutá pohánka sa vracia na výslnie
Pohánka bola v minulosti považovaná za obilie chudobných, no dnes sa opäť zaradzuje do jedálničkov kvôli svojim...
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...