TOP 5 receptov na šišky: Tradičné kysnuté, tvarohové i pečené v rúre
Maškrtné fašiangy
Fašiangy bývali a v mnohých obciach stále sú jedno z najveselších a najbohatších období roka. Každý rok má perióda od Troch kráľov do Popolcovej stredy inú dĺžku v závislosti od veľkonočných sviatkov. Je plná zabíjačiek, plesov a dobrého jedla. V 2021 sú fašiangy pomerne krátke, nakoľko škaredá streda a s ňou i začiatok 40-dňového pôstu vyšli už na 17 februára.
Preto nám ostáva už len zopár dní na odskúšanie receptov na tradičné fašiangové šišky. My sme opäť zapátrali v našej online kuchárke a vytiahli päť najnavštevovanejších receptov na nadýchané pampúšiky.
1. Tradičné šišky
Tradičný recept z krásne nadýchaného cesta, do ktorého sa pridávajú žĺtky a rum. Žĺtky dodajú cestu nádhernú žltú farbu a rum zase nezameniteľnú arómu. Niet nad klasiku:
2. Pečené šišky
Trošku zdravšia verzia, ktorá sa miesto vyprážania pečie v rúre. Stále však ide o super chutné a mäkučké kysnuté cesto, ktoré sa po dopečení potierajú maslom a rumom:
Zdravší spôsob prípravy, stále perfektná chuť...
3. Šišky bez kysnutia
Droždie v tomto prípade nahradí jedlá sóda, ktorá zabezpečí ich nafúknutie, hneď ako sa dotknú rozpáleného oleja. Odpadá čakanie na vykysnutie i podkysnutie:
4. Pribináčikové šišky
Obľúbená detská pochúťka dodá týmto nekysnutým šiškám jedinečnú chuť, konzistenciu i farbu:
5. Tvarohové nekysnuté šišky
Posledné miesto patrí ďalším nekysnutým šiškám. Tieto sú doplnené o jemný tvaroh:
Výborné, ľahučké pampúšiky z tvarohového cesta.
A keďže na veľmi tesnom 6. mieste skončili zaujímavé šišky zo zemiakového cesta, bolo by od nás nefér nezaradiť ich do nášho rebríčka:
Popri šiškách patria k tým najobľúbenejším jedlám vo fašiangovom období aj Božie milosti, známe tiež ako fánky:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.