Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čokoládovej torty
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
250 g
tmavá čokoláda
2 PL
polohrubá múka
1 štipka
prášok do pečiva
tuk na vymastenie
múka na vysypanie formy
čokoládová poleva
POSTUP
1.
Čokoládu nalámeme, dáme do misy, postavíme nad teplý vodný kúpeľ. Na miernom ohni pomaly rozpustíme, odstavíme a do tekutej čokolády zamiešame maslo.
2.
Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom. Do žĺtkovej peny opatrne zamiešame preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý ne spolu s vychladnutou tekutou čokoládou zapracujeme do cesta.
3.
Cesto prelejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 40 minút. Po upečení dáme vychladnúť a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
4.
Náš tip: Tortu stačí piecť aj 25 či 30 minút, jej konzistencia bude pudingovejšia. Cesto však možno rozdeliť aj do malých zapekacích misiek, vtedy však treba skrátiť čas pečenia približne o polovicu.
5.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 -- 4
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.