Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čokoládovej zmrzliny
INGREDIENCIE
5 dl
plnotučné mlieko
15 g
práškový cukor
100 g
škrobová múčka
1 ks
žĺtok
500 g
čokoláda
POSTUP
Cukor nasypeme do 3 dl mlieka, privediem do varu a potom odstavíme. Škrob, žĺtok a roztopenú čokoládu primiešame do zvyšného mlieka a túto zmes varíme až do zhustnutia. Pripravené krémy v chladničke riadne vychladíme asi 4 hodiny a potom spolu poriadne premiešame, nalejme do foriem a odložíme do mrazničky na 6 hodín. Zmrzlinu podávame so šľahačkou a strúhanou čokoládou.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.