Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čokoládových rezov
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
220 g
polohrubá múka
20 g
kakao
1,5 KL
prášok do pečiva
6 PL
olej
4 PL
voda
štipiek
soľ
200 ml
mléko
125 g
Cera
200 g
kryštálový cukor
200 g
kokosová múčka
3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
2 PL
kakao
100 g
horká čokoláda
250 g
maslo
200 g
ríbezľový džem
150 g
čokoládová poleva
POSTUP
1.
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, múku s práškom do pečiva, kakao. Upečieme vo vyhriatej rúre na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť. Natrieme ríbezľovým džemom. /plech 30x40 cm/
2.
Kokosová plnka: mlieko zohrejeme s cukrom a cerou, kým sa nerozpustia. Potom pridáme kokos a povaríme 3 minúty. Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótu, natretú ríbezľovým lekvárom.
3.
Čokoládová plnka: čokoládu nalámeme na kocky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia a prilejeme rozpustenú, tekutú, vychladnutú čokoládu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutú čokoládovú zmes. Pripravenú plnku natrieme na kokosovú plnku. Dáme do chladu.
4.
Čokoládovú polevu rozpustíme a polejeme povrch rezov. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.