Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čokoládového koláča
INGREDIENCIE
175 g
hladká múka
175 g
maslo
175 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
75 g
roztopená čokoláda
100 g
maslo
100 g
čokoláda
175 g
práškový cukor
3 PL
mlieko
trochu
čokoládové hobliny
POSTUP
1.
Predhrejeme rúru na 170°C a vymastíme si tortovú formu. Preosejeme múku do misky. Do toho dáme maslo, cukor, vajcia a zmixujeme dohladka. Potom k tomu primiešame vychladenú roztopenú čokoládu. Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť do rúry na 50 minút. Necháme postáť 5 minút a potom koláč vyberieme z formy.
2.
Na polevu: Maslo a čokoládu necháme roztopiť nad vodným kúpeľom. Potom k tomu primiešame cukor a mlieko. Koláč prekrojíme pozdĺžne na polovicu a natrieme polovicou teplej čokoládovej polevy. Zvyškom natrieme povrch koláča a ozdobíme hoblinkami čokolády.
1 2 3 4 5 ... 16
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.