Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čokoládového koláča
INGREDIENCIE
175 g
hladká múka
175 g
maslo
175 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
75 g
roztopená čokoláda
100 g
maslo
100 g
čokoláda
175 g
práškový cukor
3 PL
mlieko
trochu
čokoládové hobliny
POSTUP
1.
Predhrejeme rúru na 170°C a vymastíme si tortovú formu. Preosejeme múku do misky. Do toho dáme maslo, cukor, vajcia a zmixujeme dohladka. Potom k tomu primiešame vychladenú roztopenú čokoládu. Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť do rúry na 50 minút. Necháme postáť 5 minút a potom koláč vyberieme z formy.
2.
Na polevu: Maslo a čokoládu necháme roztopiť nad vodným kúpeľom. Potom k tomu primiešame cukor a mlieko. Koláč prekrojíme pozdĺžne na polovicu a natrieme polovicou teplej čokoládovej polevy. Zvyškom natrieme povrch koláča a ozdobíme hoblinkami čokolády.
1 2 3 4 5 ... 17
Vybrali sme pre vás
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.