Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čokoládového koláča
INGREDIENCIE
175 g
hladká múka
175 g
maslo
175 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
75 g
roztopená čokoláda
100 g
maslo
100 g
čokoláda
175 g
práškový cukor
3 PL
mlieko
trochu
čokoládové hobliny
POSTUP
1.
Predhrejeme rúru na 170°C a vymastíme si tortovú formu. Preosejeme múku do misky. Do toho dáme maslo, cukor, vajcia a zmixujeme dohladka. Potom k tomu primiešame vychladenú roztopenú čokoládu. Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť do rúry na 50 minút. Necháme postáť 5 minút a potom koláč vyberieme z formy.
2.
Na polevu: Maslo a čokoládu necháme roztopiť nad vodným kúpeľom. Potom k tomu primiešame cukor a mlieko. Koláč prekrojíme pozdĺžne na polovicu a natrieme polovicou teplej čokoládovej polevy. Zvyškom natrieme povrch koláča a ozdobíme hoblinkami čokolády.
1 2 3 4 5 ... 17
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...