Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu corissantu
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
680 g
hladká múka
42 g
droždie
50 g
cukor
2 ks
vajce
100 ml
mlieko
170 ml
voda
250 g
maslo
soľ
POSTUP
1.
Preosejeme hladkú múku, pomrvíme do nej droždie a pridáme cukor, štipku soli, vajcia, vlažné mlieko a vodu. Z týchto surovín vypracujeme polotuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Na cesto nakrájame maslo.
2.
Zložíme cesto, znova vyvaľkáme, prikryjeme a necháme ho 15 minút odstáť. Tento postup ešte raz zopakujeme a necháme cesto odpočinúť ďalších 20 minút. Na záver cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, pokrájame na štvorce a každý stočíme do tvaru rožka.
3.
Stočené rožky necháme odpočívať 15 minút. Potom ich potrieme vyšľahaným vajcom a rozložíme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Croissanty pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C do zlata. Môžeme ich podávať s džemom, šunkou, syrom alebo s čerstvou zeleninou.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.