Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čučoriedkovej torty
INGREDIENCIE
500 g
termizovaný tvaroh
6 PL
citrónová šťava
80 g
práškový cukor
3 PL
práškový cukor
1,5 tégliky
smotana na šľahanie
300 g
čučoriedka
75 g
maslo
150 g
čokoládovo-kokosové sušienky
POSTUP
1.
Tvaroh, 3 PL citrónovej šťavy a 80 g cukru spolu vymiešame dohladka. Smotanu dotuha vyšľaháme a jemne zapracujeme do tvarohovej zmesi.
2.
Čučoriedky rozmixujeme so zvyšnou citrónovou šťavou a 3 PL cukru. Štvorcovú formu s objemom asi 1 a 1/2 l vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno navrstvíme asi 4 až 5 PL tvarohového krému a dáme na 20 minút do mrazničky.
3.
Na zmrazenú vrstvu vo forme rozdelíme 2 až 3 PL rozmixovaných čučoriedok a opäť dáme na 20 minút do mrazničky. Tento postup opakujeme asi 4-krát, kým neminieme obe zmesi.
4.
Medzitým rozpustíme maslo a zmiešame ho s rozdrobenými sušienkami. Túto zmes navrstvíme na zmrazenú tortu nakoniec a dobre ju popritláčame. Tortu prikryjeme fóliou a necháme mraziť najlepšie cez noc alebo aspoň 6 hodín. Aby sa torta dala krájať, pred podávaním ju dáme na 45 minút zmäknúť do chladničky a potom dozdobíme čučoriedkami.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.