Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu čučoriedkového džemu
INGREDIENCIE
1 kg
čučoriedka
3 PL
citrónová šťava
500 g
cukor
1 balíček
želírovací prípravok
POSTUP
1.
Čučoriedky dobre očistíme a umyjeme a nasypeme ich do väčšieho hrnca a pridáme k ním 3 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy. Želírovací prostriedok zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k čučoriedkam. Za stáleho miešania budeme variť približne minútu. Potom prisypeme zvyšný cukor a opäť privedieme k varu. Varíme iba ďalších 3 - 5 minút.
2.
Odstavíme a ihneď plníme do pripravených očistených pohárov, ktoré dobre uzavrieme a otočíme dnom hore. Takto ich necháme odstáť najmenej 5 minút.
3.
Tip: Lyžičku horúcej zaváraniny dáme na tanierik. Ak je málo tuhá, povaríme ešte džem 2 až 3 minúty, ale ak ani to nestačí, primiešame 2 lyžičky kyseliny citrónovej.
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...