Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu cukety na sladko
INGREDIENCIE
275 g
lístkové cesto
300 g
cuketa
1 ks
jablko
1 ČL
mletá škorica
2 PL
hrozienka
1 ks
pomaranč oranzova nastrúhana kôra
1 PL
cukor hnedý
3 ks
okrúhle piškóty
vajce na potretie
práškový cukor na posypanie
citrónová šťava ak do plnky nedáte jablko
POSTUP
1.
Zaklad je listkove cesto a cuketa. Cuketu ochutnajte aby nebola horka. Ak mate v cukete uz vytvoreny pavucinovy stred s jadierkami, tak ho musite odstranit. Ja som mala cuketu bez neho
2.
Cuketu osupeme a jablko tiez + ho zbavime jadrinca. Nastruhame na velkej slzicke. Nechame postat nejake minutky a vyzmykame zo stavy.
3.
Listkove cesto rozlozime na plech, vystlanym papierom na pecenie a nakrajame do neho ostrym nozom zarezy…vytvorime z neho nieco ako vianocny stromcek
4.
Do stredu cesta rozmrvime piskoty
5.
Plnku ochutime nastruhanou korou, cukrom, skoricou a hrozienkami. Plnku ochutnajte, ak treba prisladit prisladte. Ak treba dodat pikantnost tak pridajte par kvapiek citronovej stavy.
6.
Nalozime plnku, okraje zahneme
7.
...a prepletame
8.
Potrieme rozslahanym vajickom a dame piect do vyhriatej rury na 220 stupnov. Pecieme asi 20 minut. Prvych 10 minut ruru vobec neotvarajte, pretoze sa moze stat, ze Vam cesto nenalistkuje. Dlzka pecenia samozrejme zavisi od Vasej rury Hotovy zavin je krasne zlaty.
9.
Vychladnuty posypeme praskovym cukrom
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.