Pridať recept

Recepty na prípravu cvikle

Cvikla, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Cvikla, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.

INGREDIENCIE
6 dl
ocot
2 litre
voda
40 dkg
kryštálový cukor
POSTUP
1.
Cviklu olúpeme, umyjeme a uvaríme. Potom ju nakrájame na kocky alebo ju nastrúhame na hrubšom strúhadle. Všetky suroviny okrem cvikle a chrenu si pripravíme nálev tak, že ich zmiešame a cez sito ho nalejeme na nastrúhanú cviklu, trochu nálevu si odložme. Zmes premiešame a necháme niekoľko minút, aby sa cvikla riadne namočila.
2.
Poháre na zaváranie riadne umyjeme a osušíme. Na dno pohárov vložíme niekoľko pásikov čerstvého chrenu. Potom poháre naplníme cviklou s nálevom, a potom ešte podľa potreby dolejeme nálevom. Naplnené poháre riadne uzatvoríme a len krátko ( cca 5 minút ) sterilizujeme, aby sa chytilo viečko.
1 2 3 4 5 ... 10