Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu dezertu
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
500 ml
smotana na šľahanie
300 g
ovocný kompót
200 g
krupicový cukor
3 ks
žĺtok
3 ks
vaječný bielok
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
POSTUP
1.
Vo vodnom kúpeli šľaháme do zhustnutia vajce, žĺtky a polovicu krupicového cukru. Potom krém vytiahneme z vodného kúpeľa a budeme ho miešať, až kým nevychladne.
2.
Tuhý sneh vyšľaháme zo zvyšku cukru a bielkov a zľahka ho primiešame do vychladnutého krému. Na záver primiešame hustú šľahačku.
3.
Do pohárov striedavo umiestňujeme krém a ovocie (niekoľko ovocia dáme bokom a potom použijeme ako ozdobu). Misky dáme do mrazničky minimálne na 5 hodín. Pred servírovaním ozdobíme zvyšným ovocím.
1 2 3 4 5 ... 16
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.