DISKUSIA: Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne druhy mäsa a rýb, zeleninu (uvarenú na mnoho spôsobov) a cestoviny. Talianska kuchyňa je ďalej známa pestrým výberom plniek, zmrzliny, dezertov. Vo svete sú rozšírené rôzne druhy talianskych syrov a medzi najznámejšie talianske jedlá patrí najmä pizza. Podľa využitia miestnych poľnohospodárskych plodín sa delí na tri druhy: severnú, strednú a južnú.
Celkom
6 príspevkov
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
Toje tak su kuchari a kuchari,aj ja som jedol v Italii zlu ale aj velmy dobru Pizzu.A nehovoriac aj o cenovych relaciach ,ak chceš vybavym ti dovolenku v Italii za velmy dobru cenu,nedaleko sa dokonca nachadza pizeria,potom budeš mat možnost si kupovat pizzu aj každy den,pretože je taka dobra,inak cenovo je taka ista ako naša,
Kým skončíte s varením, prečítajte si: