Pridať recept
Späť na článok

DISKUSIA: Slovenská kuchyňa: Placky a halušky majú domov pod Tatrami

Slovenská kuchyňa patrí medzi tie ťažšie národné kuchyne. Je rôznorodá, sú v nej prvky preberané od okolitých národov (Česi, Poliaci, Maďari, Ukrajinci), či národov, ktoré mali niečo spoločné s našou históriou. No predsa máme v našej kuchyni aj jedlá sebe vlastné a jedinečné na celom svete.

Celkom 7 príspevkov

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
Anonymný nick
13.8.2012 06:14 | |
+8 -30
Reagovať
mnam mnam pecena hus s loksami a kapustou,kacka detto a slovenske kolaciky orechove ale bryndzove halusky niesu dobre,taky podivny soplik :O je to....a slovaci neznasaju jahnacinu....ani ja...ked to varis smrdi ti cely dom,ked to jes chuti to ako zdochlina,ked sa potom potis tak ty smrdis z toho ako zdochlina a ked to vykakas tak to zasmradi cely dom.....ale su narody co ine nejedia len jahnacinu *500*
Anonymný nick
26.5.2013 20:11 | |
+32 -1
nemáš pravdu,niet nad dobre pripravené bryndzové halušky alebo jahňací perkelt,slovaci nieže nemajú radi jahňacinu,skôr sa da povedat že si ju nemôžu dovolť kúpiť,kedže v obchodoch je predražená/zlý kuchár ti zasmradí dom aj stou husou...
Eveline042
31.7.2013 08:15 | |
+1 -0
Moja reakcia tebe MilionarUSA...
matjes
9.10.2013 20:55 | |
+2 -1
milionár,si ty ale kokot
goliashko
13.7.2013 18:33 | |
+4 -8
Reagovať
Dobry den velk Slovaci! Vidim ,že v čase uhorkovej sezony niekot kot si hovori redaktor, môže napisať všetko an ič. čo nové Vám priniesol tento článok? viete o čom bol? o ničom! len znôška znýmych veci aj to zle! pýtate s aprečo zle? Bryndzové halušky ,ktorými sa tak radi pýšime nie su slovenksé.Slováci zobudťe sa! Slovo brynza pochádza z rumunčiny, tam je to tiež brynza. Ako sa to k nám dostalo. V priebehu tzv. valašskej kolonizácie keď do vyľudnených krajov po Turkoch cisár povolal valachov z Transylvánie -t.j. Rumunska ,ktorí sem donieslii samozrejme svoje jedlá a pod. takže prestaňme sa konečne pýšiť cudzím perím! G.
goliashko
6.1.2014 09:39 | |
+3 -2
Reagovať
Som hrdy na to že som Slovak. Ale treba byť Slovo BRYNDZA je rumumského pôvodu , v rumunčine je to BRYNZA čiže to isté. Bryndza k nám prišla a ž s valašskou kolonizáciou po odchode Turkov. Valašsko čiže sever Rumunska bol súčasťou Rak.-Uhorska a Maria-Terezia presidlila Valachov na opustené miesta Moravy a Slovenska. Takže už prestaňme ako kohuti sa hrdiť cudzím perím. Každý kto prešiel Slovenskom niečo po ňom ostalo. Takže táto zmes jedál je veľmi dobrá ,ale Bryndza naozaj nie je slov. pôvodu.
marcela75
22.1.2014 14:22 | |
+2 -4
Reagovať
Autor článku by si mal okamžite zopakovať písanie veľkých písmen v názvoch!!! Slovensko napíše s malým s a to hneď niekoľkokrát- hanba! O zvyšku ani nehovorím... (n)
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Kuchyna zelenina varenie
Mexická kuchyňa vás poriadne rozpáli!
Kuchyňa Mayov a Aztékov je pre našinca exotická a doslova páli na jazyku. Buritos, takos, churos... Jedlá...
Ruska kuchyna
Ruská kuchyňa
Najväčšia krajina sveta je nám všetkým dobre známa nie len vďaka politickému vplyvu, ktorý ďaleko presahuje...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Spanielske jedlo spanielska kuchyna
Španielska kuchyňa: Zmes moreplaveckých objavov
Španielska kuchyňa je najviac poznačená maurským vplyvom a moreplaveckými objavmi. V súčastnosti sa o jednotnej...
Polske jedlo narodna kuchyna
Poľská kuchyňa
Poľskú kuchyňu oddávna formovali vplyvy severských kuchýň. Typické pre Poliakov sú ryby a to najmä na severe...