DISKUSIA: Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby pri sušení premiešajte so soľou, nenapadnú ich mole.Ak idete huby sušiť nikdy ich pred tým neumývajte vo vode, nasali by vodu a dlhšie by sa sušili.Majú skvelú chuť a ak ich pomeliete, hodia sa ako korenie, a to všetko pre ich arómu.Sušia sa na slnku alebo v rúre na plechu. Sušené huby skladujte v sklenenej uzavretej nádobe. Takto skladované vydržia aj niekoľko rokov.Pred prípravou pokrmu zo sušených húb je potrebné najskôr huby namočiť aspoň na 20 minút do vody, aby zmäkli.Nakrájajte ich najviac na pol centimetrovú hrúbku a poukladajte jednovrstvovo na papier alebo plech. Neukladajte ich na novinový papier.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.