Pridať recept
Späť na článok

DISKUSIA: Huby

Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby pri sušení premiešajte so soľou, nenapadnú ich mole.Ak idete huby sušiť nikdy ich pred tým neumývajte vo vode, nasali by vodu a dlhšie by sa sušili.Majú skvelú chuť a ak ich pomeliete, hodia sa ako korenie, a to všetko pre ich arómu.Sušia sa na slnku alebo v rúre na plechu. Sušené huby skladujte v sklenenej uzavretej nádobe. Takto skladované vydržia aj niekoľko rokov.Pred prípravou pokrmu zo sušených húb je potrebné najskôr huby namočiť aspoň na 20 minút do vody, aby zmäkli.Nakrájajte ich najviac na pol centimetrovú hrúbku a poukladajte jednovrstvovo na papier alebo plech. Neukladajte ich na novinový papier.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Poleva
Posýpky, glazúry, polevy
Čokoládová glazúraNajmä začínajúcim pekárkam sa glazúra viac vydarí ak namiesto bežnej čokolády použijú...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Cokoladova zmrzlina
Sladké tipy
Ako získať práškový cukorVytvorte si ho sami, a to tak, že v mlynčeku alebo inom podobnom prístroji pomeľte...