DISKUSIA: Arabská kuchyňa: Svet orientálnych chutí!
Svet orientálnych chutí vonia koreninami z bazárov, pečeným mäsom, nekvaseným chlebom a kuskusom. Poďme spoločne ovoňať pestrú ponuku moslimských krajín ako Egypt, Irak, Jemen, Jordánsko, Libanon, Saudská Arábia, Sýria, Líbya, Sudán, Maroko, Tunisko, či Alžírsko.
Celkom
3 príspevky
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
Anonymný nick
Ja teda zijem v arabskej krajine cely zivot ale arabske jedla moc rad nemam,hoci sme to teda doma obcas varili,nejako mi to nikdy nesmakovalo,prave pre ten mix korenin a aj fakt ze nemam rad ryzu z jahnacinou co je kazdodennym jedlom u arabov a vela z tych arabskych jedal ma vlastne povod v Grecku,taka baklawa tu dostanete na Cypre a v Grecku ako narodne jedlo.Stretol som sa v dost velkej miere s tym ze arabska kuchyna cudzincom nechutila,ked moja mama cudzinka sem prisla myslela ze umrie od hladu lebo tieto jedla nedokazala jest :3 tak zacala varit sama a ucit zeny v domacnosti ako varit europske jedla...takze tak... :!
Anonymný nick
je ale rozdiel napriklad medzi kuchynou Maghrebu a Blizkym vychodom.. v Egypte som si vedela vybrat dost na jedenie, v Tunisju to uz bolo menej, kedze prevazovalo maso.. jahnacinu ani baraninu nemusim a na pripadnej navsteve som sa radsej tvarila ako vegetarian :) V EG nam suseda nam "pomahala" piect kurca - my sme sa tesili na chrumkave masko a ona to cele riadne podliala vodou... 3:) Mne dost vadi aj to, ze vacsina pokrmov je robena v paradajkovej omacke.
Kým skončíte s varením, prečítajte si: