DISKUSIA: Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky. Neboli už surové, ale na chuti im varenie rozhodne neubralo. Pohánku často kupujú najmä ženy kvôli obsahu vzácneho rutínu. Ten pomáha pri spevňovaní ciev, ale v pohánke ktorú jeme je ho aj v surovej naozaj zanedbateľne málo. Omnoho viac rutínu sa nachádza v bylke, listoch a zelenom okvetí pohánky. Videla som tieto časti sušené ako čaj v čajovni na Záhradníckej ulici v Bratislave, tak toto je pre rutín oveľa lepší tip. Ale pohánka je zdravá aj pre to, že neobsahuje lepok a je ľahká aj vo forme krupice na detskú či „mlsácku“ kašu. Ak nemáte pohánku, v tomto recepte ju môžete nahradiť ovsenými vločkami.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.