DISKUSIA: Žihľavové pyré. Výborná príloha k čomukoľvek. Aj k inej prílohe.
Hlad nás premohol a v chladničke len zeler a pár zemiakov. Boli sme tesne pred nákupom. A tak som vybehla do záhrady, kde nám po daždi narástol prales rastlín a byliniek. Natrhala som vrchné lístky žihľavy. Úžasnú citrónovú medovku na limonádu a pár hroznových listov na dalmu a v gumákoch zablatená po uši utekala dovnútra. V kuchyni som už našla zemiaky očistené, môj muž je jednoducho skvelý chlap. Hladný chlap. J Žihľavové pyré Ingrediencie 250g očisteného zeleru 500g zemiakov maslo za hrsť čerstvej žihľavy soľ, biele korenie Postup na prípavu Zelerové hranolky Časť zeleru som pokrájala na hranolčeky a dala ich piecť do rúry na 10 minút na 200 C°s bylinkami a olivovým olejom. Druhú polovicu som dokrájala do zemiakov a uvarila na pyré.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.