Pridať recept
Späť na článok

DISKUSIA: Žihľavové pyré. Výborná príloha k čomukoľvek. Aj k inej prílohe.

Hlad nás premohol a v chladničke len zeler a pár zemiakov. Boli sme tesne pred nákupom. A tak som vybehla do záhrady, kde nám po daždi narástol prales rastlín a byliniek. Natrhala som vrchné lístky žihľavy. Úžasnú citrónovú medovku na limonádu a pár hroznových listov na dalmu a v gumákoch zablatená po uši utekala dovnútra. V kuchyni som už našla zemiaky očistené, môj muž je jednoducho skvelý chlap. Hladný chlap. J Žihľavové pyré Ingrediencie 250g očisteného zeleru 500g zemiakov maslo za hrsť čerstvej žihľavy soľ, biele korenie Postup na prípavu Zelerové hranolky Časť zeleru som pokrájala na hranolčeky a dala ich piecť do rúry na 10 minút na 200 C°s bylinkami a olivovým olejom. Druhú polovicu som dokrájala do zemiakov a uvarila na pyré. 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Vždy, keď môžeme, držíme si od žihľavy veľký odstup. Páli pokožku a spôsobuje jej opuchnutie a vytvára...