DISKUSIA: Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu tokáňovi.
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
mám overený internetový návod a varím ju len tak: nasucho opražiť za stáleho miešania, kým nezačne chytať zlatistú farbu, potom zaliať vodou tak 2 cm nad tarhoňu (pozor, prvý moment oblak pary, syčania...), posoliť, uviesť do varu a na najmenšom plameni zakrytú dusiť presne 8 minút (neotvárať, nemiešať). Po vypnutí variča nechať ďalších 8 minút odpočívať pod pokrievkou. Až potom odokryjem, pridám maslo podľa chuti a premiešam... Tarhoňa je sypká a výborná. Po vychladnutí ju síce drží pokope stuhnuté maslo, stačí prihriať a je znovu sypká... odporúčam.
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si: