Pridať recept
Späť na článok

DISKUSIA: Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?

Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten z obrázku? V niečom ste museli urobiť chybu! Niekto na pečenie používa jedlú sódu a niekto kypriaci prášok do pečiva. Množstvo ľudí je na omyle, ak si myslí, že tieto dva produkty sú rovnaké a dajú sa v receptoch kadejako zamieňať. Kypriaci prášok, ale aj sóda bikarbóna patria do rovnakej skupiny kypridiel, no ich chemické reakcie v ceste sú úplne odlišné. Prezradíme Vám, kedy treba do cesta pridať kypridlo, aby nevyšumelo ešte predtým, než vložíte svoj obľúbený koláč do rúry.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Strava stredomorska urban
Stredomorská strava naozaj skvalitňuje život!
Nový výskum potvrdil priaznivý vplyv tzv. stredomorskej stravy na fyzické a duševné zdravie. Oznámila to...
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...