Pridať recept
Späť na článok

DISKUSIA: Zapekanie jedál má tiež svoje čaro!

Keď sa jedlo zapeká - gratinuje - na povrchu sa vytvorí chrumkavá kôrka, najčastejšie syrová. Syr sa na povrchu pekne roztečie, zhnedne a pridá zapekanému jedlu úplne iný rozmer. Pre zapekanie je typické, že je veľmi rýchle, býva obvykle poslednou fázou prípravy jedla, odohráva sa v rúre, kde pôsobí suché teplo zhora. Po tejto definícii bude všetkým určite jasné, že na zapekanie budete potrebovať horný gril, rúru s horným ohrevom alebo už dávno zabudnutú remosku. Myslíte si, že zapekanie je jednoduché? Áno je, ale ak chcete spraviť z dobrého jedla dokonalé, musíte sa naučiť zopár pravidiel, ktoré pri zapekaní musíte dodržať.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuraci hrniec zo Spiša   small
HYZA recepty, ktoré vás v zime príjemne zohrejú
 V chladných zimných dňoch sa každý rád zahreje dobrým jedlom.  Nemusíme si pritom vyberať jedlá ťažké,...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Zena ovocie jedlo stravovanie
Viete, aké je to správne jedlo pre vašu dušu?
Zemiaková kaša, hranolčeky, špagety so syrom, sekaná a ďalšie chutné jedlá nemusia byť síce dobré...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...