DISKUSIA: Zapekanie jedál má tiež svoje čaro!
Keď sa jedlo zapeká - gratinuje - na povrchu sa vytvorí chrumkavá kôrka, najčastejšie syrová. Syr sa na povrchu pekne roztečie, zhnedne a pridá zapekanému jedlu úplne iný rozmer. Pre zapekanie je typické, že je veľmi rýchle, býva obvykle poslednou fázou prípravy jedla, odohráva sa v rúre, kde pôsobí suché teplo zhora. Po tejto definícii bude všetkým určite jasné, že na zapekanie budete potrebovať horný gril, rúru s horným ohrevom alebo už dávno zabudnutú remosku. Myslíte si, že zapekanie je jednoduché? Áno je, ale ak chcete spraviť z dobrého jedla dokonalé, musíte sa naučiť zopár pravidiel, ktoré pri zapekaní musíte dodržať.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.