Pridať recept

Recepty na prípravu domácej paštéty

INGREDIENCIE
450 g
hydinová pečeň
250 g
bravčový bôčik
100 g
slanina
POSTUP
1.
Slaninu vyškvaríme a na nej opražíme pokrájanú cibuľu. Následne primiešame pokrájaný bôčik, okoreníme a budeme pomaly dusiť pol hodinu. Keď je už mäso takmer mäkké pridáme pečene a žemľu, ktorú sme pred tým navlhčili vodou a vyžmýkali a budeme dusiť domäkka. Túto zmes necháme vychladnúť.
2.
Potom zmes osolíme a zomelieme celkom najemno. Do penista vyšľaháme maslo, pridáme pomletú zmes a vyšľahanú smotanu. Všetko ešte prešľaháme. Zmes rozotrieme do formy, ktorá je vyložená alobalom a necháme ju v chladničke stuhnúť. Hotovú paštétu vyklopíme z formy a odstránime alobal. Servírujeme ju pokrájanú na plátky.
1 2 3 4 5