Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácej paštéty
INGREDIENCIE
450 g
hydinová pečeň
250 g
bravčový bôčik
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
2 PL
zmes paštétové korenie
100 ml
smotana na šľahanie
1 ks
žemľa
50 g
maslo
soľ
POSTUP
1.
Slaninu vyškvaríme a na nej opražíme pokrájanú cibuľu. Následne primiešame pokrájaný bôčik, okoreníme a budeme pomaly dusiť pol hodinu. Keď je už mäso takmer mäkké pridáme pečene a žemľu, ktorú sme pred tým navlhčili vodou a vyžmýkali a budeme dusiť domäkka. Túto zmes necháme vychladnúť.
2.
Potom zmes osolíme a zomelieme celkom najemno. Do penista vyšľaháme maslo, pridáme pomletú zmes a vyšľahanú smotanu. Všetko ešte prešľaháme. Zmes rozotrieme do formy, ktorá je vyložená alobalom a necháme ju v chladničke stuhnúť. Hotovú paštétu vyklopíme z formy a odstránime alobal. Servírujeme ju pokrájanú na plátky.
1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.