Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácej pizze
INGREDIENCIE
500 g
hladká múka
1/2 kociek
droždie
125 g
maslo
1 ks
vajce
2,5 dl
mlieko
1 PL
cukor
1 PL
vegeta
200 g
šunka
200 g
maďarská saláma
200 g
syr Eidam
20 ks
olivy
4 ks
kápia
1/2 dl
slnečnicový olej
2 konzervy
lúpané paradajky
POSTUP
1.
Vymiesime cesto z pol kila hladkej múky, 2 deci vlažného mlieka, 1 žĺtka, 125 g rozpusteného masla, 2 lyžičiek vegety a kvásku (pol kocky droždia, lyžica cukru a pol deci vlažného mlieka). Necháme hodinku vykysnúť.
2.
Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame nadrobno nakrájanú salámu, šunku, na kolieska nakrájané olivy, nahrubo nastrúhaný syr, pridáme 2 plechovky lúpaných paradajok, nadrobno nakrájanú kápiu, lyžičku vegety, pol deci oleja.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a roztiahneme na vymastený a pomúčený plech. Posypeme plnkou a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Z tejto dávky vyjdú 2 plechy.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.