Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácej tribitky
INGREDIENCIE
3 PL
kryštálový cukor
5 PL
hladká múka
2 PL
polohrubá múka
5 ks
vajce
trochu
voda
1 liter
mlieko
3 balíčky
Zlatý klas
6 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
tuk na pečenie
2 balíčky
vanilkové keksy
čokoládová poleva
POSTUP
1.
Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme žĺtky, hladkú a polohrubú múku. Zľahka premiešame varechou. Ak je cesto príliš husté pridáme trošku vody. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C 15 až 20 minút.
2.
Z mlieka, zo Zlatých klasov, z kryštálového a vanilínového cukru uvaríme krém. Ešte do horúcej masy dáme rastlinný tuk a vyšľaháme. Na vychladnuté upečené cesto nalejeme teplý krém a rovnomerne rozložíme keksy. Povrch polejeme čokoládovou polevou. (Čokoládou môžme potrieť aj korpus).
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.