Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domáceho cesta
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
400 g
hladká múka
2 ČL
soľ
POSTUP
1.
2.
3.
Cesto miesime ručne, alebo na začiatok dáme do mixéra, ale v tom prípade nechajte cca 50g múky bokom a postupne pridáte podľa potreby, každé vajce je inej veľkosti a absorbuje iné množstvo múky. Cesto neriedime vodou, preto je dobre prisypávať múku postupne. Ja som miesila ručne, priamo na doske.
4.
5.
Postupne zapracúvame múku do cesta, až kým nám nevznikne nelepivé tvárne cesto. Ako vidíte, na doske mi ostalo trochu múky. Hotové cesto dáme aspoň na pol hodinu odležať do chladničky.
6.
Cesto si nakrájame na menšie kúsky a vyvaľkáme na tenko. Kto má strojček na cestoviny to má jednoduchšie, dá to trošku zabrať, ale cesto sa dá vyvaľkať. Domáce lasagne zbožňujeme, strojček na cestoviny pribudne určite v domácnosti :)
7.
8.
Hotové pláty cestovín. Pripravíme si z nich cestoviny podľa výberu. Lasagne nepredváram, robím redšiu omáčku. Ostatné cestoviny varíme 5-10 minút. Alebo môžme usušiť na utierke a použiť neskôr.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.