Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich croissantov
INGREDIENCIE
250 g
hladká múka
štipiek
soľ
1 PL
sušené droždie
2 KL
kryštálový cukor
150 ml
mlieko
125 g
kocka masla
vajce na potretie
POSTUP
1.
Pripravíme si suroviny.
2.
Do misy nalejeme mlieko, pridáme droždie, cukor a soľ. Pomaly pridávame múku. Miešame a postupne už miesime.
3.
Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť 2 hodiny.
4.
Maslo dáme medzi dva pečiace papiera a vyvyľkáme ho.
5.
6.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme.
7.
Na cesto dáme plát masla.
8.
Rohy premiestnime do stredu, aby vznikol štvorec.
9.
Vyvaľkáme na obdlžník.
10.
Preložíme na tretinky.Dáme na hodinu vykysnúť a toto opakujeme ešte trikrát.
11.
Vyvaľkáme a rozrežeme na trojuholníky. Ked cesto rolujeme tak sa ho snažíme naťahovať, aby sme ho čo najviac obtočili.
12.
Dáme croissanty na papier na pečenie a pod foliou necháme kysnúť ešte hodinu.
13.
Potrieme vajcom a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
14.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.