Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich langošov
INGREDIENCIE
1 kg
hladká múka
42 g
čerstvé droždie
200 ml
kyslá smotana
1 KL
kryštálový cukor
4 KL
soľ
500 ml
mlieko
3/4 litrov
rastlinný olej
trochu
rasca
trochu
cesnak
trochu
tvrdý syr
trochu
kečup
trochu
tatárska omáčka
POSTUP
1.
Do trochy vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, rozmiešame, poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, rascu, smotanu, vykysnutý kvások a vlažné mlieko podľa potreby. Vymiesime na vláčne cesto, poprášime múkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 - 20 bochníčkov. Hneď môžeme začať vyprážať. Do rozpáleného oleja, ktorý prilievame postupne vkladáme rukou vyformované lángoše na placku a postupne vyprážame z obidvoch strán. Musia v oleji plávať. Proti prepáleniu oleja vložíme kúsky očistenej mrkvy. Hotové lángoše zvyknem dať odkvapkať na servítky.
3.
Podľa chuti podávame s cesnakom, strúhaným syrom, kečupom alebo tatárskou omáčkou. Podľa chuti posolíme. Sú výborné ľahučké. Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...