Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich langošov
INGREDIENCIE
1 kg
hladká múka
42 g
čerstvé droždie
200 ml
kyslá smotana
1 KL
kryštálový cukor
4 KL
soľ
500 ml
mlieko
3/4 litrov
rastlinný olej
trochu
rasca
trochu
cesnak
trochu
tvrdý syr
trochu
kečup
trochu
tatárska omáčka
POSTUP
1.
Do trochy vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, rozmiešame, poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, rascu, smotanu, vykysnutý kvások a vlažné mlieko podľa potreby. Vymiesime na vláčne cesto, poprášime múkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 - 20 bochníčkov. Hneď môžeme začať vyprážať. Do rozpáleného oleja, ktorý prilievame postupne vkladáme rukou vyformované lángoše na placku a postupne vyprážame z obidvoch strán. Musia v oleji plávať. Proti prepáleniu oleja vložíme kúsky očistenej mrkvy. Hotové lángoše zvyknem dať odkvapkať na servítky.
3.
Podľa chuti podávame s cesnakom, strúhaným syrom, kečupom alebo tatárskou omáčkou. Podľa chuti posolíme. Sú výborné ľahučké. Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...