Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich langošov
INGREDIENCIE
1 kg
hladká múka
42 g
čerstvé droždie
200 ml
kyslá smotana
1 KL
kryštálový cukor
4 KL
soľ
500 ml
mlieko
3/4 litrov
rastlinný olej
trochu
rasca
trochu
cesnak
trochu
tvrdý syr
trochu
kečup
trochu
tatárska omáčka
POSTUP
1.
Do trochy vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, rozmiešame, poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, rascu, smotanu, vykysnutý kvások a vlažné mlieko podľa potreby. Vymiesime na vláčne cesto, poprášime múkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 - 20 bochníčkov. Hneď môžeme začať vyprážať. Do rozpáleného oleja, ktorý prilievame postupne vkladáme rukou vyformované lángoše na placku a postupne vyprážame z obidvoch strán. Musia v oleji plávať. Proti prepáleniu oleja vložíme kúsky očistenej mrkvy. Hotové lángoše zvyknem dať odkvapkať na servítky.
3.
Podľa chuti podávame s cesnakom, strúhaným syrom, kečupom alebo tatárskou omáčkou. Podľa chuti posolíme. Sú výborné ľahučké. Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.