Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich lúpačiek
INGREDIENCIE
350 ml
mlieko
140 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
42 g
kvasnice
800 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
1 KL
esencia vanilková
1 ks
citrónová kôra
2 ks
vaječný bielok
2 hrste
mak
POSTUP
1.
Do pekárničky dáme mokré prísady, potom sypké prísady a dáme vypracovať cesto. Necháme vykysnúť. Môžme robiť aj bez pekárničky, necháme klasicky vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 dielov. Každý diel rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na dieliky trojuholníkov. Podľa toho, aké veľké chceme lupačky mať, rozdelme cesto. Ja som robila na 8 dielov. Každý trojuholník zvinieme od najširšej časti k špičke, trošku ho ohneme. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme lupačky, potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme makom.
3.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov 20-25 minút.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.