Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich lúpačiek
INGREDIENCIE
350 ml
mlieko
140 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
42 g
kvasnice
800 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
1 KL
esencia vanilková
1 ks
citrónová kôra
2 ks
vaječný bielok
2 hrste
mak
POSTUP
1.
Do pekárničky dáme mokré prísady, potom sypké prísady a dáme vypracovať cesto. Necháme vykysnúť. Môžme robiť aj bez pekárničky, necháme klasicky vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 dielov. Každý diel rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na dieliky trojuholníkov. Podľa toho, aké veľké chceme lupačky mať, rozdelme cesto. Ja som robila na 8 dielov. Každý trojuholník zvinieme od najširšej časti k špičke, trošku ho ohneme. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme lupačky, potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme makom.
3.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov 20-25 minút.
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...