Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich lúpačiek
INGREDIENCIE
350 ml
mlieko
140 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
42 g
kvasnice
800 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
1 KL
esencia vanilková
1 ks
citrónová kôra
2 ks
vaječný bielok
2 hrste
mak
POSTUP
1.
Do pekárničky dáme mokré prísady, potom sypké prísady a dáme vypracovať cesto. Necháme vykysnúť. Môžme robiť aj bez pekárničky, necháme klasicky vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 dielov. Každý diel rozvaľkáme do kruhu a rozdelíme na dieliky trojuholníkov. Podľa toho, aké veľké chceme lupačky mať, rozdelme cesto. Ja som robila na 8 dielov. Každý trojuholník zvinieme od najširšej časti k špičke, trošku ho ohneme. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme lupačky, potrieme vyšľahaným bielkom a posypeme makom.
3.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov 20-25 minút.
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.