Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domácich rezancov
INGREDIENCIE
200 g
hladká múka
2 ks
vajce
štipiek
soľ
30 g
maslo
POSTUP
Do preosiatej múky spravíme jamku, pridáme rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme ho na dva diely, každý vyvaľkáme na tenkú placku a dáme na čistú utierku usušiť. Z usušených placiek narežeme rovnako široké pruhy, zložíme ich na seba a pokrájame na rezance široké 0,5 cm, ktoré varíme v presolenej vode 6 minút. Cesto nesolíme, pretože by neuschlo. Uvarené rezance prelejeme čistou vriacou vodou, necháme odkvapkať, prelejeme roztopeným maslom a zľahka premiešame.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.