Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domáceho chleba
INGREDIENCIE
600 g
hladká múka
350 ml
voda
2 g
sušené droždie
2 KL
soľ
1 štipka
cukor
1 podľa chuti
kmín
POSTUP
1.
Večer v miske zamiešame múku so soľou, cukrom, kmínom, droždím a prilejeme vodu. Premiešame aby sa všetko spojilo, ale nemiesime a zakryjeme fóliou alebo vrchnákom. Dáme na celú noc na miesto, kde je stála teplota - do komory alebo aj do rúry.
2.
Ráno vyberieme a takto by nám malo cez noc nakysnúť cesto.
3.
Cesto vyberieme na pomúčenú dosku, otočíme ho v múke a urobíme valec.
4.
Dáme ho do pekáča, do ktorého sme dali utierku a dobre ju pomúčili, zakryjeme druhou utierkou a necháme cca 2 hod. kysnúť. Medzitým si zapneme rúru na 230°C a dáme vyhriať do nej pekáč aj s vrchnákom.
5.
Do horúceho pekáča dáme vykysnuté cesto a zakryté ho pečieme 30 minút.
6.
Potom ho odkryjeme a dáme ho piecť na ďalších 15 minút, aby chytilo kôrku.
7.
Chlieb vyberieme a múku ometieme kefkou.
8.
Dáme vychladnúť na mriežku.
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...