Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domáceho chleba
INGREDIENCIE
600 g
hladká múka
350 ml
voda
2 g
sušené droždie
2 KL
soľ
1 štipka
cukor
1 podľa chuti
kmín
POSTUP
1.
Večer v miske zamiešame múku so soľou, cukrom, kmínom, droždím a prilejeme vodu. Premiešame aby sa všetko spojilo, ale nemiesime a zakryjeme fóliou alebo vrchnákom. Dáme na celú noc na miesto, kde je stála teplota - do komory alebo aj do rúry.
2.
Ráno vyberieme a takto by nám malo cez noc nakysnúť cesto.
3.
Cesto vyberieme na pomúčenú dosku, otočíme ho v múke a urobíme valec.
4.
Dáme ho do pekáča, do ktorého sme dali utierku a dobre ju pomúčili, zakryjeme druhou utierkou a necháme cca 2 hod. kysnúť. Medzitým si zapneme rúru na 230°C a dáme vyhriať do nej pekáč aj s vrchnákom.
5.
Do horúceho pekáča dáme vykysnuté cesto a zakryté ho pečieme 30 minút.
6.
Potom ho odkryjeme a dáme ho piecť na ďalších 15 minút, aby chytilo kôrku.
7.
Chlieb vyberieme a múku ometieme kefkou.
8.
Dáme vychladnúť na mriežku.
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.