Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domáceho sirupu
INGREDIENCIE
1 kg
černice
1/2 litrov
voda
1/2 kg
cukor
1 ks
citrón
POSTUP
Černice očistíme a opatrne opláchneme. Dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme šťavu z 1 citróna a povaríme. Keď príde do varu, necháme bublať asi 5 minút. Pučiakom na zemiaky poriadne popučíme a cez gázu prepasírujeme šťavu do druhého hrnca. Pridáme cukor a varíme, kým sa nerozpustí. Necháme prejsť varom a nalievame do fliaš. Sterilizujeme 15 minút na 80°C.
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.