Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu domáceho sirupu
INGREDIENCIE
1 kg
černice
1/2 litrov
voda
1/2 kg
cukor
1 ks
citrón
POSTUP
Černice očistíme a opatrne opláchneme. Dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme šťavu z 1 citróna a povaríme. Keď príde do varu, necháme bublať asi 5 minút. Pučiakom na zemiaky poriadne popučíme a cez gázu prepasírujeme šťavu do druhého hrnca. Pridáme cukor a varíme, kým sa nerozpustí. Necháme prejsť varom a nalievame do fliaš. Sterilizujeme 15 minút na 80°C.
Vybrali sme pre vás
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...