Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu egrešového džemu
INGREDIENCIE
1 kg
egreš
700 g
kryštálový cukor
POSTUP
1.
Zrelé, očistené egreše dáme do hrnca a dusíme pod pokrievkou domäkka. Budeme variť za občasného miešania, až kým nezhustne. Po zhustnutí celé, aj so šupkami zasypeme cukrom a povaríme približne 10 minút.
2.
Do menších zaváracích pohárov dáme horúci džem, zatvoríme, obrátime hore dnom a necháme prikryté, až kým nevychladne.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.