Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu empanadas
INGREDIENCIE
100 g
šampiňóny
2 ks
zavárané feferónky
1 ks
cibuľa
250 g
nízkotučný tvaroh
250 g
maslo
1 štipka
soľ
250 g
pšeničná múka
1,5 PL
hrozienka
1 ks
uvarené vajce natvrdo
1/2 KL
soľ
2 PL
olej
250 g
miešané mleté mäso
1/2 KL
tymian
1/2 KL
čierne korenie
1,5 PL
paradajkový pretlak
kajenské korenie
2 ks
vajce
2 PL
mlieko
POSTUP
1.
Tvaroh, maslo, múku a soľ premiešame. Vytvorené cesto prikryjeme a odložíme ho na 45 minút do chladničky. Feferónky, cibuľu a huby očistíme a pokrájame na jemno. Do teplej vody namočíme hrozienka. Očistené vajce nakrájame na kocky.
2.
Na oleji si orestujeme do sklovita cibuľu, primiešame mleté mäso a opekáme, až kým celkom nestratí červenú farbu. Pridáme pripravenú zeleninu, pokrájané vajce, hrozienka, rajčinový pretlak, korenie a všetko budeme dusiť asi 10 minút. Papierom na pečenie si vyložíme plech a rúru vyhrejeme na 200°C.
3.
Potom si oddelíme žĺtky od bielkov. Vyvaľkáme si cesto na hrúbku noža a potom ho povykrajujeme na 40 štvorčekov, ktoré budú mať rozmery 7x7 cm. Na každý štvorec dáme plnku a jeho okraj potrieme bielkom a potom si z nich vytvarujeme trojuholníky. Pevne popritláčame okraje. S mliekom si rozhabarkujeme žĺtky a potrieme ním trojuholníky, ktoré budeme piecť 25 až 30 minút.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.