Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu enchiladas
INGREDIENCIE
1 balíček
tortilla
55 g
hladká múka
900 ml
mlieko
60 g
maslo
1 štipka
soľ
muškátový orech
400 g
kuracie prsia
1 KL
korenie Mexico
3 PL
lúpané paradajky
1 ks
cibuľa
4 PL
kukurica
1 konzerva
sterilizovaná fazuľa
6 ks
cherry paradajky
120 g
čedar
olivový olej
soľ
korenie
POSTUP
1.
Bešamelová omáčka: V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a vytvoríme si svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a počas stáleho miešania ju povaríme. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
2.
Pokrájame mäso nadrobno. Na panvicu nalejeme olivový olej a zprudka na nej osmažíme mäso. Mäso osolíme, okoreníme a pridáme zmes korenia Mexico, sterilizované paradajky, nakrájanú cibuľu a podlejeme horúcou vodu. Všetko dusíme prikryté pokrievkou. Preto podlievame vodou, pretože pri hotovom mäsa má zostať trochu šťavy. Ku koncu dusenia pridáme ešte kukuricu, fazuľu, ale bez nálevu a polovice cherry paradajok.
3.
Na stred každej tortilly rovnomerne rozložíme hotovú plnku a zrolujeme ich ako palacinky. Zapekaciu formu vymastíme olivovým olejom a naukladáme na ňu tortilly, ktoré zalejeme bešamelovou omáčkou a tú posypeme nahrubo nastrúhaným čedarom. Zapekáme pri teplote 170°C doružova.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.