Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu enciánu
INGREDIENCIE
70 g
rukola
20 ks
cherry paradajky
6 ks
toastový chlieb
1/2 ks
citrón
6 KL
med
2 ks
plesňový syr
4 kvapky
olivový olej
POSTUP
1.
Očistíme si rukolu a cherry paradajky. Rukolu rozdelíme na dva tanieriky a nakrájame cherry paradajky na polovičky.
2.
Medzi tým na rozohriatej panvici (bez oleja, bez masti) opečieme toast z oboch strán. Opečené toasty natierame z jednej strany medom podľa vlastnej chuti.
3.
Na tej istej panvici bez oleja pripravíme encián. Z oboch strán ho ugrilujeme.
4.
Hotový encián uložíme na tanier a hneď podávame. Po rozkrojení syra sa vnútro krásne roztečie.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.