Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu falafelu
INGREDIENCIE
300 g
cícer
2 PL
hladká múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok
4 strúčiky
cesnak
2 ks
cibuľa
petržlenová vňať
koriander
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
kajenské korenie
olej na vyprážanie
POSTUP
1.
Do polomäkka uvaríme namočený cícer, scedíme ho, necháme odkvapkať a vychladnúť. Rozmixujeme ho na hustú kašu, ku ktorej pridáme pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, posekanú petržlenovú vňať s koriandrom, koreniny, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, ktoré sa nesmie lepiť a necháme ho aspoň na hodinu odstáť na chladnom mieste.
2.
Z tejto zmesi vyformujeme guľky, ktoré by mali byť veľkosti vlašského orecha a necháme ich odstáť 20 minút. Vypražíme ich do zlata vo vyššej vrstve oleja, opekáme asi 5 minút. Odstraníme prebytočný tuk pomocou papierových utierok.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.