Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu fazuľového prívarku
Fazuľový prívarok, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Fazuľový prívarok, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
2 šálky
suchá fazuľa
zemiaky
2 tégliky
kyslá smotana
ocot
kôpor
soľ
500 g
mleté mäso
3 ks
rožky staršie
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
5 ks
uvarené vajce natvrdo
POSTUP
1.
Na prívarok si deň vopred namočíme fazuľu. Na druhý deň fazuľu zlejeme, nalejeme čistú vodu a dáme variť. Keď je fazuľa polomäkká pridáme dva stredné, očistené zemiaky nakrájané na menšie kocky, osolíme. Zemiaky sa rozvaria a zahustia fazuľu, takže nemusíme zahusťovať múkou. Keď je fazuľa skoro hotová pridáme ďalšie zemiaky a varíme už len toľko aby sa nám zemiaky uvarili, ale nerozvarili.
2.
Pridáme kyslú smotanu. Kyslú smotanu dáme do misky a postupne pridávame horúci vývar z fazule a stále šľaháme aby sa horúci vývar a smotana spojili a vymenili si teplotu. Potom to celé pomaly vylejeme do prívarku a za občasného miešania necháme zovrieť. Nakoniec dochutíme octom prípadne citrónom a posekaným čerstvým kôprom.
3.
Do misy dáme pomleté mäso (br.plecko + bôčik), pridáme rožky rozmočené vo vode, cibuľku nadrobno nasekanú, roztlačený cesnak, vajce, veľa zelenej petržlenovej vňate, osolíme, okoreníme a zamiešame.
4.
Z pripravenej hmoty formujeme fašírky a do každej zabalíme jedno celé na tvrdo uvarené vajce, ale môžeme dávať aj polovicu vajca. Fašírky nie sú potom také veľké.
5.
Obalíme v trojobale a vysmažíme, alebo ich poukladáme na plech, na fóliu, alebo pečiaci papier, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre na 180°C asi 50-60 minút, treba ich sledovať a v polovici pečenia obrátiť, aby sa opiekli z oboch strán.
6.
Podávame teplé, ale výborné je aj studené, hlavne v letných horúčavách
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.