Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu fondue
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
600 g
ementál
300 ml
biele víno
2 PL
kukuričný škrob
3 PL
čerešňovica
1 strúčik
cesnak
korenie čierne
muškátový orech
POSTUP
Pripravíme si nádobu na fondue a vložíme do nej strúhaný ementál, víno a zahrejeme až po bod varu. Syr sa začne postupne roztápať a vtedy oheň zmiernime. V miske spolu zmiešame čerešňovicu, strúčik cesnaku a kukuričnú múčku. Túto zmes pridáme do nádoby. Napokon ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Nádobu na fondue dáme na stôl aj s horákom. Na namáčanie do fondue si napríklad pripravíme, chlieb nakrájaný na kocky, hrozno a hlávkový šalát. Hrozno a chlieb pozapichujeme špáradlami.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.