Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu frittaty
INGREDIENCIE
675 g
zemiaky
1 ks
červená paprika
1 ks
žltá paprika
1 ks
oranžová paprika
2 PL
extra panenský olej
1 ks
cibuľa
250 g
kukurica
6 ks
vajce
4 PL
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
1.
Zemiaky dáme do kastróla, zalejeme vriacou vodou a necháme zovrieť. Zmiernime oheň, pridáme pokrájanú papriku a varíme na slabom ohni 3 minúty, aby zemiaky začali mäknúť. Scedíme, necháme odkvapkať a uložíme na teplé miesto.
2.
Na silnom ohni rozohrejeme teflónovú panvicu s priemerom asi 25 cm. Nalejeme olej a krúživým pohybom ho rozlejeme po celom dne. Keď sa rozohreje, zmiernime oheň na stredne silný, pridáme cibuľu a pražíme za stáleho miešania asi 3 minúty, kým nezmäkne.
3.
Pridáme zemiaky, pokrájanú papriku a kukuricu a ďalej pražíme asi 8 minút. Keď sú zemiaky mäkké, odstavíme ich z ohňa.
4.
Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia s petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením. Dierkovanou lyžicou preložíme zeleninu k vajciam a dôkladne premiešame.
5.
Panvicu s olejom, ktorý zostal po pražení zeleniny, vrátime na stredne silný oheň. Keď sa panvica znova rozohreje, nalejeme vaječnú zmes so zeleninou a rovnomerne ju rozotrieme. Pečieme ju ako omeletu, pričom potriasame panvicou, 3 - 4 minúty, alebo kým okraje nestuhnú a povrch nezačne pevnieť.
6.
Medzitým rozohrejeme gril na maximum. Frittatu dáme pod gril na 2 minúty, alebo kým vajcia celkom nestuhnú. Povrch prepichneme nožom, aby sme sa presvedčili, či je dobre prepečená.
7.
Panvicu vyberieme z grilu a frittatu necháme tuhnúť ešte 2 minúty. Potom ju vyklopíme na tanier. Podávame horúcu alebo izbovej teploty pokrájanú na trojuholníky.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.